Blog Desactualitzat


ATENCIÓ - Aquest Blog ja no està actiu.


A partir d'ara ens trobareu a la nova pàgina de UGT Sopra Steria: http://ugt-cat.net/soprasteria/


Raons per un no

Us adjuntem uns comunicats titulats "Raons per un no" que és un argumentari per el rebuig a las propostes de la patronal a la mesa de negociació del conveni col·lectiu.


Fent una mica d’història:

El conveni va caducar el 31/12/2009, per tant hem encetat el cinquè any de negociació. Per tant portem una mica més de 4 anys amb ultraactivitat del conveni.

En aquests quatre anys i escaig, coincidint amb la crisi i les reformes laborals que hem patit, no hem aconseguit desencallar aquest conveni, ha quedat palès que la patronal que dirigeix l’AEC (Indra, IBM, Everis) no té cap interès a tenir un conveni col·lectiu, ni en el seu cas tampoc en l'àmbit d'empresa.

Semblava que a mitjans de l’any passat es vulgues donar un pas endavant i la patronal tingués ganes d’entrar a parlar de les famílies i grups funcionals per tal d’adaptar les funcions que desenvolupem tots dins de l’empresa a la realitat actual. També, obria la possibilitat de parlar d’horaris, encara que sempre ha flotat en l’ambient el tema de l'antiguitat i l’ultraactivitat.

Des del principi la patronal va manifestar que no voldrien modificar res que tingués una repercussió salarial, per això després de moltes reunions infructuoses i sense que fessin els deures pactats van presentar una plataforma de grups funcionals i famílies, on només constaven 4 grups funcionals amb una família cadascun. Com a exemple: un grup és el de desenvolupament on només hi ha una família i aquesta engloba des del programador junior fins a l’analista de sistemes o funcional, per tant amb un únic preu (evidentment el preu de la família més baixa); això obre la porta a un conveni de mínims on siguin les empreses les que fixin els preus per funció o família.

Quant a l’horari la proposta era igual d’infumable pretenien amb l’excusa d’adaptació a l’horari del client, que es pogués aplicar un horari obert a tots els treballadors de 7 del matí a 22 del vespre, o sigui dins d’aquest interval fer les 8 hores i poder moure'l quan vulgui l’empresa, per tant demanem una jornada irregular del 100% i no 10% tal com fixa l’estatut dels treballadors.

Creiem que ja s’ha arribat al límit de la negociació amb l’AEC, s’han gastat tots els cartutxos a la taula de negociació i ara és l’hora de què les persones treballadores del sector decideixin el seu futur. Intenció és realitzar una sèrie de mobilitzacions, no es descarta una vaga del sector.

Pròximament us informarem de les assemblees de delegats i afiliats on explicarem com la situació del conveni i proposarem mobilitzacions i un calendari d’accions; segurament seran conjuntes amb CCOO.

És l’hora de bellugar-se si volem un conveni sectorial just per a tothom.

La pilota és a la la teva teulada.



Secció Sindical UGT Sopra Group Informàtica.

Podeu enviar-nos qualsevol dubte/suggeriment: ugt.sopragroup@gmail.com