Blog Desactualitzat


ATENCIÓ - Aquest Blog ja no està actiu.


A partir d'ara ens trobareu a la nova pàgina de UGT Sopra Steria: http://ugt-cat.net/soprasteria/


UGT Informa #01/2018 - Acord i signatura del conveni Col·lectiu Estatal

Benvolgudes companyes, Benvolguts companys,

Us informem dels darrers temes d’interès,

Acord i signatura del conveni Col·lectiu Estatal


Amb motiu de la recent signatura de la XVII Conveni Col·lectiu Estatal d'Empreses de Consultoria i d'Empreses d'Estudis de Mercats i de l'Opinió Pública, volem fer-vos saber la visió que tenim d'aquesta firma, des de la Secció Sindical de la UGT de SOPRA STERIA.

Sabem que no és el millor conveni i fins i tot estem decebuts amb les poques millores aconseguides, però des de la UGT de Sopra, creiem que aquest conveni ens dóna la base sobre la qual podem treballar per aconseguir les millores laborals i socials que es vénen demandant en el nostre sector i més concretament a la nostra empresa. I us assegurem que ja estem treballant en això.

Volem, també, felicitar els components de la taula de negociació, tant CCOO com UGT. Som conscients, en primer terme, que la feina per poder arribar a aquesta firma ha estat llarg i molt difícil, ja que la patronal, sempre ha tingut una postura tancada a qualsevol negociació i ha exigit des del principi, clàusules que pretenien precaritzar el sector de manera dràstica.

Per posar uns exemples, pretenien una flexibilitat de jornada i horaris que emplaçava els treballadors a estar disponibles, de dilluns a diumenge, segons necessitat de l'empresa i fins i tot pretenien eliminar la jornada intensiva d'estiu. A això podem sumar la negativa a actualitzar les taules de categories professionals totalment desfasades o la total indisponibilitat a regular els salaris amb les pujades de l'IPC dels últims gairebé 9 anys, ni tan sols, quan es va acordar des del Parlament la pujada del salari mínim, la qual deixava certes categories professionals del conveni, per sota d'aquest.

En definitiva, fins que no es va portar el Conveni al SIMA (Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge), el qual va dictaminar deixar el conveni com estava i que ambdues parts (patronal i sindicats) es centressin en arribar a un acord sobre els dos punts més importants, obviant la resta, classificació professional per grups i nivells i increments salarials en taules, no s'ha pogut arribar a un acord amb la patronal.

És per això, que ens alegrem de tenir, per fi, UN CONVENI, però no ens conformem i hem començat a treballar en una sèrie de mesures i propostes de les quals us farem partícips molt aviat.
Ja sabeu que estem a la vostra disposició per tot allò que ens vulgueu consultar o explicar.

Secció Sindical de la UGT Sopra Steria