Blog Desactualitzat


ATENCIÓ - Aquest Blog ja no està actiu.


A partir d'ara ens trobareu a la nova pàgina de UGT Sopra Steria: http://ugt-cat.net/soprasteria/


UGT INFORMA #20/2018: Prestació per maternitat exempte d'IRPF

Vols recuperar l’IRPF de la teva prestació per maternitat/paternitat?

 

Benvolgudes companyes, Benvolguts companys,


Us informem del darrer tema d’interès,

El Tribunal Suprem declara exemptes d'IRPF les prestacions per maternitat / paternitat en els casos de naixement, part o adopció múltiple, fills a càrrec o orfandat.
El Tribunal Suprem ha ratificat una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Madrid, Secció Segona, Sala III del Contenciós Administratiu (2017), en la qual s'afirma que estaran exemptes les prestacions públiques com les de naixement, part o adopció múltiple, fills a càrrec i orfandat.
L'advocat de l'Estat argumentava que la prestació de maternitat satisfeta per la Seguretat Social té la funció de substituir la retribució normal que obtindria la contribuent pel seu treball habitual, i que ha deixat de percebre en gaudir del corresponent permís.
El Tribunal Suprem entén que l'exempció del pagament de l'impost inclou la de maternitat, i el seu abast no es limita a les concedides per les comunitats autònomes o ens locals, sinó que abasta totes les prestacions per maternitat, sense distinció de l'òrgan públic del qual es perceben.

Durant aquest període, el contracte queda en suspens i s'interromp l'activitat laboral, per això, recorda el tribunal que es consideren situacions protegides la maternitat, l'adopció, la guarda amb fins d'adopció i l'acolliment familiar, de conformitat amb el Codi Civil o les lleis civils de les comunitats autònomes que ho regulen.

Si vols saber l'import per maternitat que has percebut, dirigeix-te directament a la web de l'Agència Tributària.
Descarrega't en format Word l'escrit de la "Sol·licitud de rectificació d'autoliquidació i devolució prestació IRPF" proporcionada per l'OCU.

Info+
Notícia en GESTHA (Sindicat de Tècnics del Ministeri d'Hisenda)
L'OCU ha posat a disposició dels afectats un número de telèfon on resoldre els vostres dubtes: truca al 900 907 154

Ja sabeu que estem a la vostra disposició per tot allò que ens vulgueu consultar o explicar.