Blog Desactualitzat


ATENCIÓ - Aquest Blog ja no està actiu.


A partir d'ara ens trobareu a la nova pàgina de UGT Sopra Steria: http://ugt-cat.net/soprasteria/


La Secció Sindical de la UGT de Sopra Informàtica informa:

Benvolgudes companyes, benvolguts companys,

A finals de la setmana passada vam tenir una reunió amb la direcció de la delegació de Barcelona en la qual es va presentar la nostra nova delegada LOLS, la Lídia Esparraguera, i vam tractar una sèrie d'assumptes que a continuació us detallem.

Exposició per part de la direcció de l’actual creixement de l’empresa, que es basa en nous grans clients i en el Centre de Serveis (CS Espagne). L'empresa té interès en manifestar-nos que es prioritzen aquells projectes amb més valor afegit i més recorregut a llarg termini fugint de migracions i desenvolupaments que comportarien una baixada de feina una vegada finalitzats.

La Secció Sindical de la UGT ha reclamat a l'empresa augments de sou i de tiquets restaurant, també exposem la situació en què es troben molts companys, amb el sou congelat des de fa molts anys i a qui no s’ha compensat la pèrdua del poder adquisitiu. En les dates que ens trobem no tenim notícia ni tan sols dels increments selectius que l'empresa ens tenia habituats a principi d'any. La direcció ens explica que aquest tema ha sofert un retard i ens indica que l’empresa ha destinat un 1,5 % de la massa salarial bruta a incrementar els sous, que aquest increment es farà efectiu al mes de febrer amb efecte retroactiu a gener 2016, i que s’ha repartit segons el CRH. No ens va concretar el número de treballadors ni el percentatge de la plantilla.

Van mirar d'explicar-nos el funcionament del Comitè de Recursos Humans (CRH): Es reuneix dues vegades a l’any. Per a cada lloc hi ha uns barems i es té en compte la informació que proporciona cada responsable i també el PAP. A partir d’ara el PAP el farà una persona que no serà el responsable directe per tal que sigui més neutral. D’aquí ve l’assignació que heu tingut en els últims dies del Manager de Proximitat. Seria bo que aquestes coses l'empresa les comuniques directament a les persones col·laboradores i no hi hagués necessitat que nosaltres les demanéssim per explicar-vos-les després.

Arran d'això, vam aportar per part de la Secció Sindical de la UGT la necessitat que es portin en rigor els plans de carrera, d’una manera transparent i amb la participació de les persones interessades, sobretot en els treballadors joves. Això es completà amb l’estudi de les dades de l’avaluació de riscos psicosocials i fent incidència en els aspectes més negatius. Informe i resultat que esperem que l'empresa i el departament de Prevenció de Riscos comuniqui a tots els treballadors i treballadores.

Com cada any seguim reclamant cursos de formació tècnica i cursos d’anglès i francès. La direcció ens assegura que aquest any sí que hi haurà un pla de formació a la delegació de Barcelona, eminentment tècnica, i que es publicarà en els propers mesos. Esperem que no ens continuïn venent fum i que sigui una realitat.

Des de la Secció Sindical de la UGT hem fet arribar el neguit de les persones ubicades a Sistemes Torre Allianz, degut a la integració de la tecnologia a un nou CPD a París. L'actuació per part de les persones responsables que porten el servei fa que els tècnics no sàpiguen on acabarà la seva carrera professional. Fem constar que ens ha arribat la intenció de fer guàrdies i això comporta una modificació substancial i cal que estiguem assabentats i al corrent de la situació per poder vetllar pels interessos de les nostres companyes i companys.

Vam exposar els resultats de l’informe de l’última evacuació, que creiem que cal revisar molt seriosament, tal com també ens havíeu dit molts de vosaltres, pel risc que comporta i l'alarma que genera.

Aprofitem per informar-vos que hem fet a l'empresa una proposta del “Pla d’Ordinadors Obsolets” per tal d'aconseguir que els treballadors i treballadores de la delegació de Barcelona us pugueu beneficiar dels ordinador que l'empresa amortitza, apuntant-vos a una llista que gestionaria la Secció Sindical de la UGT i que s'atendria per rigorós ordre d'arribada.

Com contactar amb nosaltres:
o Pots visitar la pàgina web de la Secció Sindical de la UGT a http://ugtsopra.blogspot.com.es/ on trobaràs notícies, calendaris laborals, convenis, webs i blogs d'interès, etc... .
o També pots enviar-nos un mail a ugt.sopra@gmail.com per preguntar-nos els teus dubtes, problemes o els teus suggeriments per poder millorar el teu dia a dia i amb això també el de tots.
o De forma directa:

        o Lídia Esparreguera: lidia.esparraguera@sopra.com (Delegada LOLS).
        93
242 31 42
o Xavier Maria: xavier.maria@sopra.com (Secretari General).
93 
242 31 47
o Jordi Riera: jordi.riera@sopra.com (Prevenció i Seguretat Laboral).
93
 242 31 39
o Àlex Gàmez: alejandro.gamez@sopra.com (Organització).
93 228 33 30
o Joaquim Suñé: joaquim.sune@sopra.com (Acció Sindical).
93 
242 30 62

Secció Sindical de la UGT Sopra Informàtica.